Omáčka s bílým vínem
25 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžíceDolin - Vermouth
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř cayenský
- 400mililitrůVývar rybí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
60 mg
Cukr
717 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve nasekáme šalotku najemno, poté ji na rozehřátém oleji osmahneme dozlatova.
- 2Přilijeme vermut a bílé víno, když se směs začne vařit přidáme smetanu a fond. Nakonec vmícháme máslo a krátce povaříme.
- 3Omáčku rozmixujeme a promícháme s citrónovou šťávou, solí a pepřem. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.