Omáčka s ústřicemi

16 min.
Francie

Ingredience

    • 600mililitrůBešamel
    • 12kusůÚstřice
    • 70mililitrůOmáčka rybí
    • 1špetkaPepř cayenský
    • 1špetkaSůl
    • 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
29 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
314 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bešamel smícháme se smetanou a přivedeme k varu. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Teprve nyní vmícháme rybí omáčku. Již nevaříme. Dle vlastní chuti osolíme a opepříme.
  • 2
    Ústřice ohřejeme v jejich vlastním nálevu. Pouze ohřejeme, nevaříme. Slijeme vodu a okapané ústřice upravíme na talíře a přelijeme bešamelovou smetanovou omáčkou. Na 1 porci počítáme s 3 ústřicemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.