Omáčka se zelenými paprikami a žampiony
60 min.
Ingredience
- 800mililitrůVývar slepičí
- 4kusyPaprika zelená
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky nadrobno nakrájíme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, vymícháme dohladka a za stálého míchání zvolna povaříme asi 15 minut. V pánvi na zbylém másle podusíme nakrájené papriky a žampiony doměkka. Do základu omáčky vmícháme podušené papriky a žampiony, přidáme rajčatový protlak, osolíme a krátce povaříme. Omáčku podáváme k vařenému nebo dušenému drůbežímu masu s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.