Omáčka se zelenými paprikami a žampiony

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné papriky nadrobno nakrájíme. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, vymícháme dohladka a za stálého míchání zvolna povaříme asi 15 minut. V pánvi na zbylém másle podusíme nakrájené papriky a žampiony doměkka. Do základu omáčky vmícháme podušené papriky a žampiony, přidáme rajčatový protlak, osolíme a krátce povaříme. Omáčku podáváme k vařenému nebo dušenému drůbežímu masu s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.