Omáčka smetanová
25 min.
Ingredience
- 3lžíceVoda pitná
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,25litrVývar zeleninový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
460 mg
Cukr
197 mg
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla.
- 2Poté omáčku opět postavíme do vodní lázně. Jakmile bude omáčka horká, odstavíme ji a zamícháme do omáčky ušlehanou smetanu.
- 3Omáčka se podává k rybám nebo k vařené zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.