Omáčka smetanová rajčatová

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
95 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
598 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
  • 2
    Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.
  • 3
    Rajčata omyjeme, dáme povařit a zcedíme.
  • 4
    Zamícháme je do omáčky a povaříme cca 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.