Omáčka smetanová sýrová
25 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1,5lžíceMouka polohrubá
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
22 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
- 2Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.
- 3Sýr nastrouháme a vmícháme do omáčky. Dle chuti přisolíme. Pro tyto účely ovšem nepoužíváme goudu ani eidam, neboť ty se po zahřátí táhnou.
- 4Sýrovou omáčku používáme na polití vařených vajec, vařenou zeleninu, pudinky, nákypy a můžeme ji použít i na zapékání zeleniny a vajec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 9. 2015
Omáčka smetanová sýrová
Omáčka smetanová sýrová je receptem, který mi moc chutnal. Špagety a vlastně všechny těstoviny mám moc ráda a tato omáčka na ně byla jako stvořená. Udělala jsem dobře, že jsem ji uvařila a vy uděláte dobře, když ji ochutnáte.