Omáčka smetanová vaječná

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
22 mg
Cukr
179 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
  • 2
    Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.
  • 3
    Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme najemno. Vsypeme do omáčky a necháme povařit cca 15 minut.
  • 4
    (Nebo rozkvedláme žloutky v mléce a vlijeme je do omáčky a po odstavení do omáčky vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.