Omáčka smetanová vaječná
25 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
22 mg
Cukr
179 mg
Postup přípravy
- 1Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
- 2Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.
- 3Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme najemno. Vsypeme do omáčky a necháme povařit cca 15 minut.
- 4(Nebo rozkvedláme žloutky v mléce a vlijeme je do omáčky a po odstavení do omáčky vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.