Omáčka smetanová (základní předpis)
20 min.
Ingredience
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,5lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSůl
- 0,5litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
14 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smetanu vlijeme do rendlíku, mírně osolíme, zasypeme hrubou moukou a za stálého míchání pozvolna vaříme cca 10 minut.
- 2Žloutky rozkvedláme v trošce studené smetany, přilijeme do omáčky, kterou zahřejeme jen k bodu varu. Již nevaříme, neboť by se žloutky srazily.
- 3Hotovou omáčku dle vlastní chuti přisladíme a okyselíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.