Omáčka smetanová (základní předpis)

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
14 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu vlijeme do rendlíku, mírně osolíme, zasypeme hrubou moukou a za stálého míchání pozvolna vaříme cca 10 minut.
  • 2
    Žloutky rozkvedláme v trošce studené smetany, přilijeme do omáčky, kterou zahřejeme jen k bodu varu. Již nevaříme, neboť by se žloutky srazily.
  • 3
    Hotovou omáčku dle vlastní chuti přisladíme a okyselíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.