Omáčka smetanový křen

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
965 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z tuku, prosáté hladké mouky a mletého květu připravíme světlou zásmažku.
  • 2
    Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, rozšleháme, osolíme a necháme zvolna vařit.
  • 3
    Před koncem varu přilijeme smetanu a povaříme. Omáčku dosolíme, osladíme, přidáme jemně nastrouhaný křen, máslo a ještě provaříme.
  • 4
    Omáčku připravujeme na vařené vepřové nebo hovězí maso a na ztracená vejce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.