Omáčka smetanový křen
40 min.
Ingredience
- 0,5gramMuškátový květ
- 200gramůKřen
- 80gramůTuk
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSůl
- 30gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 800mililitrůMléko polotučné
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
965 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z tuku, prosáté hladké mouky a mletého květu připravíme světlou zásmažku.
- 2Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, rozšleháme, osolíme a necháme zvolna vařit.
- 3Před koncem varu přilijeme smetanu a povaříme. Omáčku dosolíme, osladíme, přidáme jemně nastrouhaný křen, máslo a ještě provaříme.
- 4Omáčku připravujeme na vařené vepřové nebo hovězí maso a na ztracená vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.