Omáčka Soubise rajčatová

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Do jiného hrnce nalijeme vývar, přidáme rýži, vařenou cibuli a máslo. Okořeníme pepřem, solí a cukrem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme asi 20 minut, dokud rýže nebude měkká.
  • 3
    Hrnec odstavíme a vše důkladně rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme dvě lžíce másla a čerstvou smetanu. Do hotové omáčky vmícháme povařený hustý rajčatový protlak. Dochutíme podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.