Omáčka Soubise rajčatová
40 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 2špetkyCukr krupice
- 120gramůRýže předvařená (parboiled)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 150mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 2Do jiného hrnce nalijeme vývar, přidáme rýži, vařenou cibuli a máslo. Okořeníme pepřem, solí a cukrem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme asi 20 minut, dokud rýže nebude měkká.
- 3Hrnec odstavíme a vše důkladně rozmixujeme do hladka. Nakonec přidáme dvě lžíce másla a čerstvou smetanu. Do hotové omáčky vmícháme povařený hustý rajčatový protlak. Dochutíme podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.