Omáčka Soubise se smetanou

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vroucí vody nasypeme pokrájenou bílou cibuli a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    V kastrůlku rozpustíme máslo, přilijeme bílý vývar, přidáme rýži, vařenou cibuli, cukr, sůl a bílý pepř. Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou asi 20 minut, aby byla rýže měkká. Omáčku s rýží propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme.
  • 3
    Do hotové omáčky vmícháme 2 lžíce másla a sladkou smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.