Omáčka Soubise se smetanou
35 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 150gramůRýže předvařená (parboiled)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2špetkyCukr krupice
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 600mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí vody nasypeme pokrájenou bílou cibuli a vaříme 5 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 2V kastrůlku rozpustíme máslo, přilijeme bílý vývar, přidáme rýži, vařenou cibuli, cukr, sůl a bílý pepř. Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou asi 20 minut, aby byla rýže měkká. Omáčku s rýží propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme.
- 3Do hotové omáčky vmícháme 2 lžíce másla a sladkou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.