Omáčka villeroi
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekHovězí vývar základní
- 3kusyŽampiony čerstvé
- 3lžíceMouka polohrubá
- 50gramůŠunka dušená
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žampióny očistíme a jemně pokrájíme. Žampióny podusíme na kousku másla.
- 2Zbytek másla rozehřejeme ve větším rendlíku, přidáme očištěnou a jemně pokrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a poté zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Jíšku po částech zalijeme vývarem, řádně rozmícháme a necháme vařit cca 5 minut. Po pěti minutách do jíšky přidáme dušené žampióny, šunku nakrájenou na drobno, osolíme ji a necháme vařit 10 minut.
- 3Povařenou omáčku odstavíme z ohně, prolisujeme ji nebo rozmixujeme a přistavíme opět na oheň. Poté do omáčky vmícháme rozlšehané žloutky. Omáčku již jen prohřejeme.
- 4Omáčku podáváme k bílému masu nebo k zeleninovým nákypům.
- 5Ovšem nejlepší upotřebení je k obalení masa a zeleniny před smažením. V tomto případě však omáčku nemusíme mixovat ani lisovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.