Omáčka villeroi

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampióny očistíme a jemně pokrájíme. Žampióny podusíme na kousku másla.
  • 2
    Zbytek másla rozehřejeme ve větším rendlíku, přidáme očištěnou a jemně pokrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a poté zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Jíšku po částech zalijeme vývarem, řádně rozmícháme a necháme vařit cca 5 minut. Po pěti minutách do jíšky přidáme dušené žampióny, šunku nakrájenou na drobno, osolíme ji a necháme vařit 10 minut.
  • 3
    Povařenou omáčku odstavíme z ohně, prolisujeme ji nebo rozmixujeme a přistavíme opět na oheň. Poté do omáčky vmícháme rozlšehané žloutky. Omáčku již jen prohřejeme.
  • 4
    Omáčku podáváme k bílému masu nebo k zeleninovým nákypům.
  • 5
    Ovšem nejlepší upotřebení je k obalení masa a zeleniny před smažením. V tomto případě však omáčku nemusíme mixovat ani lisovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.