Omáčka vinná smetanová
50 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůVývar rybí
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50gramůKopr čerstvý
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
309 mg
Cukr
434 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo a vhodíme na něj šalotkové kostičky. Dusíme a přilijeme víno, které potom necháme odpařit na polovinu množství. Zalijeme rybím vývarem a přimícháme smetanu.
- 2Vaříme, dokud omáčka nezhoustne, potom ji scedíme přes síto. Osolíme, opepříme a přichutíme citronovou šťávou.
- 3Nakonec omáčku rozmixujeme a vmícháme do ní nasekaný kopr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.