Omáčka z černých fazolí s olihněmi
35 min.
Ingredience
- 450gramůOlihně
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusPaprika zelená
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusCibule červená
- 160gramůFazolová černá omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kroužky olihní opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Smícháme v misce hladkou mouku a sůl. Přidáme kroužky olihní a zamícháme, aby se obalily.
- 2Papriku zbavíme semínek a pokrájíme na tenké proužky. Podzemnicový olej rozehřejeme ve woku a osmahneme na něm pokrájené papriky a pokrájenou červenou cibuli. Přidáme do woku kroužky olihní a 5 minut smažíme.
- 3Do woku přidáme omáčku z černých fazolí a vaříme, dokud nezačne bublat.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.