Omáčka z červené řepy se smetanou
50 min.
Ingredience
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr krupice
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 10mililitrůOcet vinný červený
- 5gramůSůl
- 250gramůČervená řepa sterilovaná
- 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. V trošce studené vody rozmícháme mouku a vlijeme do vody. Ihned důkladně promícháme, aby se neutvořily hrudky. Přidáme nadrobno pokrájenou nakládanou řepu ze sklenice i s nálevem. Podle chuti přisolíme, osladíme a okyselíme. Povaříme nejméně půl hodiny, vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.