Omáčka z červené řepy se smetanou

50 min.
Slovensko

Ingredience

    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 20gramůCukr krupice
    • 300mililitrůZakysaná smetana
    • 10mililitrůOcet vinný červený
    • 5gramůSůl
    • 250gramůČervená řepa sterilovaná
    • 400mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. V trošce studené vody rozmícháme mouku a vlijeme do vody. Ihned důkladně promícháme, aby se neutvořily hrudky. Přidáme nadrobno pokrájenou nakládanou řepu ze sklenice i s nálevem. Podle chuti přisolíme, osladíme a okyselíme. Povaříme nejméně půl hodiny, vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.