Omáčka z másla, hořčice a žloutku
18 min.
Ingredience
- 3lžíceVoda pitná
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceHořčice
- 1lžičkaEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
34 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
140 mg
Cukr
241 mg
Postup přípravy
- 1V menším hrnci rozpustíme lžíci másla a vodu, za stálého míchání necháme spojit, sporák vypneme a směs odstavíme, teď do ní důkladně zamícháme žloutky, opět postavíme na sporák a přimícháme zbylé máslo, omáčka se nesmí vařit.
- 2Omáčku osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou.
- 3Nakonec vmícháme hořčici a nasekaný estragon.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.