Omáčka z povidel s mandlemi a rozinkami

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4lžícePovidla švestková
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžíceHrozinky
    • 2lžíceMandle
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 1lžíceCukr krupice
    • 0,5baleníPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
27 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Povidla rozšleháme s vodou a rozvaříme na kaši, případně ještě rozmixujeme. Do hladké kaše vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali pudinkový prášek, a vaříme, až kaše zhoustne. Poté do ní zamícháme opláchnuté hrozinky, oloupané a na nudličky pokrájené mandle, citronovou šťávu a případně cukr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.