Omáčka z povidel s mandlemi a rozinkami
20 min.
Ingredience
- 4lžícePovidla švestková
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceHrozinky
- 2lžíceMandle
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5baleníPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
27 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Povidla rozšleháme s vodou a rozvaříme na kaši, případně ještě rozmixujeme. Do hladké kaše vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali pudinkový prášek, a vaříme, až kaše zhoustne. Poté do ní zamícháme opláchnuté hrozinky, oloupané a na nudličky pokrájené mandle, citronovou šťávu a případně cukr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.