Omáčka z povidel s rumem
25 min.
Ingredience
- 200gramůPovidla švestková
- 250mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůRum
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vápník
1 g
Železo
69 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme povidla, přilijeme vodu, rozmícháme a povaříme. Ve smetaně rozmícháme mouku, přilijeme do hrnce, přivedeme k varu a povaříme aspoň 10 minut. Nakonec přidáme kousek másla, přilijeme trochu rumu, osolíme a ještě krátce provaříme.
- 2Odstavíme a ještě teplou omáčku ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.