Omáčka žloutková (na bernský způsob)
20 min.
Ingredience
- 100gramůVaječný žloutek slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 50gramůCitrony
- 300mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
235 mg
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Žloutky rozšleháme, přidáme chladný vývar zbavený tuku a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila.
- 2Do hustě vyšlehané směsi zvolna zašleháme vlažné rozpuštěné máslo a omáčku přichutíme solí, citronovou šťávou, vorčestrem, estragonovým octem a sekanou petrželovou natí.
- 3Uchováváme ji ve vodní lázni.
- 4Tato omáčka je vhodná jako doplněk k minutkovým pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.