Omáčka žloutková (na bernský způsob)

20 min.
Evropa
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
235 mg
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky rozšleháme, přidáme chladný vývar zbavený tuku a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila.
  • 2
    Do hustě vyšlehané směsi zvolna zašleháme vlažné rozpuštěné máslo a omáčku přichutíme solí, citronovou šťávou, vorčestrem, estragonovým octem a sekanou petrželovou natí.
  • 3
    Uchováváme ji ve vodní lázni.
  • 4
    Tato omáčka je vhodná jako doplněk k minutkovým pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.