Omeleta Bennett
25 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 350gramůTreska uzená
- 4lžíceSýr Parmezán
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
33 mg
Cukr
989 mg
Postup přípravy
- 1Žloutky a bílky oddělíme do misek. Ke žloutkům přidáme 2 lžíce smetany a metlou ušleháme do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme 1 lžíci sněhu, promícháme a zlehka vmícháme zbylý sníh, vykostěnou, na kousky nalámanou uzenou tresku a polovinu nastrouhaného parmezánu. Nakonec směs opepříme. Ve velké pánvi zpěníme máslo, nalijeme připravenou směs a necháme ji vespod ztuhnout. Potom špachlí omeletu nadzvedneme, aby tekutá směs mohla stéct od středu ke stěnám pánve. Omeletu posypeme zbylým sýrem, zalijeme zbylou smetanou, vložíme pod rozpálený gril a dopečeme. Upečená omeleta má být na povrchu zlatavá. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.