Omeleta jablková

30 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky a cukr třeme do pěny, přilijeme mléko, přidáme mouku, špetku soli a vše zpracujeme na hladké a zahoustlé těsto.
  • 2
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Z bílků a 20g cukru ušleháme tuhý sníh. Spolu s jablky jej vmícháme do těsta.
  • 4
    Máslo rozpálíme na pánvi, nalijeme trochu těsta a pomalu opékáme po obou stranách.
  • 5
    Jablkové omelety podáváme sypané skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.