Omeleta jablková
30 min.
Ingredience
- 40gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 20gramůCukr vanilka
- 10gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr skořicový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 3kusyJablka
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Žloutky a cukr třeme do pěny, přilijeme mléko, přidáme mouku, špetku soli a vše zpracujeme na hladké a zahoustlé těsto.
- 2Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.
- 3Z bílků a 20g cukru ušleháme tuhý sníh. Spolu s jablky jej vmícháme do těsta.
- 4Máslo rozpálíme na pánvi, nalijeme trochu těsta a pomalu opékáme po obou stranách.
- 5Jablkové omelety podáváme sypané skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.