Omeleta s jablky
30 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 220gramůMouka polohrubá
- 20gramůCukr moučkový
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 4kusyJablka
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceCukr skořicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, cukr a po částech vmícháme mléko se žloutky. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Do olejem vymazané pánve nalijeme vždy tenkou vrstvu těsta, poklademe ji plátky jablek a přikryjeme další tenkou vrstvou těsta. Omelety pečeme po obou stranách. Podáváme posypané skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.