Omeleta s jablky a skořicí

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
21 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku a sůl, metlou vmícháme vejce, mléko a 2 lžíce cukru. Zbylý cukr smícháme se skořicí.
  • 2
    Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky, které ihned potřeme citronovou šťávou.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme na něj půl centimetrovou vrstvu těsta, na těsto dáme plátky jablek a posypeme je cukrem se skořicí. Omeletu smažíme na středním ohni přibližně 2 minuty, pak ji opatrně obrátíme a smažíme další asi 2 minuty, až cukr zkaramelizuje.
  • 4
    Stejným způsobem usmažíme omelety ze všeho těsta a všech jablek.
  • 5
    Omelety podáváme teplé, přelité máslovým výpekem z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.