Omeleta s mandlemi a šlehačkou
15 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCukr moučkový
- 80gramůČokoláda hořká
- 1baleníZtužovač šlehačky
- 0,5lžíceKakao
- Na těsto
- 8kusůVejce slepičí
- 4lžíceMandle
- 2lžíceMléko polotučné
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 60mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
65 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mandle nasekáme, čokoládu nastrouháme nahrubo.
- 2V míse rozmícháme vejce s mlékem, mandlemi, Solamylem a cukrem.
- 3Z těsta na oleji usmažíme čtyři omelety, které na talíři složíme do kornoutu. Do vnitřku kornoutu vložíme část pevně ušlehané smetany, omeletu poprášíme kakaem, cukrem, ozdobíme šlehačkou a posypeme čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.