Omeleta s ovocem a jogurtem
25 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMouka polohrubá
- 250gramůJogurt bílý
- 400gramůJahody zahradní
- 1špetkaSůl
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh, Vmícháme do něj žloutky s mlékem a solí, zlehka promícháme a nakonec vmícháme mouku. Vzniklé hladké těsto necháme asi 10 minut odpočinout. Na suché rozehřáté teflonové pánvi pečeme z těsta postupně 4 omelety po obou stranách. Upečené omelety ozdobíme omytými, na kousky nakrájenými jahodami a našlehaným jogurtem. Poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.