Omeleta s pomerančovou kůrou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve smícháme mouku, 3lžíce cukru a špetku soli. Poté rozklepneme vajíčko a vše důkladně promícháme. Přilijeme po troškách mléko, vymícháme dohladka a na závěr přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme pomalu 50g másla. Připravenou směs opatrně vlijeme a pod pokličkou a při nízké teplotě pečeme 10minut. Rozehřejeme zbytek másla a opečeme i z druhé strany.
  • 3
    Omeletu ihned podáváme posypanou moučkovým cukrem. Můžeme servírovat s pomerančovým džemem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.