Omeleta s pomerančovou kůrou
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusPomeranče
- 230gramůMouka polohrubá
- 5lžicCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 650mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme mouku, 3lžíce cukru a špetku soli. Poté rozklepneme vajíčko a vše důkladně promícháme. Přilijeme po troškách mléko, vymícháme dohladka a na závěr přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme pomalu 50g másla. Připravenou směs opatrně vlijeme a pod pokličkou a při nízké teplotě pečeme 10minut. Rozehřejeme zbytek másla a opečeme i z druhé strany.
- 3Omeletu ihned podáváme posypanou moučkovým cukrem. Můžeme servírovat s pomerančovým džemem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.