Omeleta Savoy
11 min.
Ingredience
- 30kusůVejce slepičí
- 600gramůSýr Gruyére
- 100gramůSalát ledový
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 50gramůSůl
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
62 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
130 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme do misky, osolíme a rozšleháme vidličkou jen tak, aby se spojila. Sýr gruyère nakrájíme na plátky.
- 2Na pánvi prudce rozehřejeme máslo, přidáme vejce a rychle opečeme. Ztlumíme plamen, vajíčka dřevěnou vidličkou nebo vařečkou několikrát shrneme od okrajů pánve směrem ke středu. Na pár vteřin je tak necháme a pak postup opakujeme. Do ještě polotekuté omelety přidáme sýr gruyère a necháme omeletu dopéct.
- 3Omeletu přeložíme a přesuneme ji na talíř. Podáváme se zeleným salátem pokapaným extra panenským olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.