Omeleta Savoy

11 min.
Evropa
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
62 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
130 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme do misky, osolíme a rozšleháme vidličkou jen tak, aby se spojila. Sýr gruyère nakrájíme na plátky.
  • 2
    Na pánvi prudce rozehřejeme máslo, přidáme vejce a rychle opečeme. Ztlumíme plamen, vajíčka dřevěnou vidličkou nebo vařečkou několikrát shrneme od okrajů pánve směrem ke středu. Na pár vteřin je tak necháme a pak postup opakujeme. Do ještě polotekuté omelety přidáme sýr gruyère a necháme omeletu dopéct.
  • 3
    Omeletu přeložíme a přesuneme ji na talíř. Podáváme se zeleným salátem pokapaným extra panenským olivovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.