Omeleta se smaženými slávkami
60 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 40gramůMouka kukuřičná
- 350gramůFazolové klíčky
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 1kusLimetka
- 2kilogramyMušle slávky
- 4kusyVejce slepičí
- 6stroužkůČesnek
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceChilli omáčka
- 8decilitrůOlej rostlinný
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2815 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
219 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Slávky propereme ve vodě, vydrhneme kartáčkem a zbavíme vláknitých vousů. Mušle s otevřenými ulitami vyhodíme. Elektrickou troubu předehřejeme na střední teplotu. Mušle rozložíme na plech a pečeme asi 5 minut nebo dokud se trochu neotevřou. Ty, které zůstanou zavřené potom také vyhodíme. Až ulity dostatečně vychladnou, slávky vyloupeme a dáme okapat na cedník.
- 2Kukuřičnou a polohrubou mouku smícháme cca s 8 lžícemi vody, a poté vidličkou nebo lžící šleháme v misce, až je směs hladká a bez žmolků. Přilijeme rybí omáčku a přisypeme cukr. Rozdělíme do misek a k tomu přidáme slávky.
- 3Dále si připravíme směs česneku, fazolových klíčků a cibulky. Na mělké pánvi rozpálíme olej a na něm smažíme česnek dozlatova. Potom na rozpálený olej, po odebrání česneku z pánve, vyklopíme postupně obsah každé misky, pomocí obracečky rozetřeme rovnoměrně do tvaru omelety, kterou dále smažíme asi 3 minuty z každé strany (nebo dokud placka zespodu nezhnědne). Uprostřed uděláme díru a do ní rozklepneme vejce, které posypeme 1/2 směsi klíčků a cibulky. Smažíme, dokud vejce neztuhne, a pak omeletu vyklopíme na talíř.
- 4Na talíři omelety ještě posypeme lístky koriandru, kolečky chilli papričky a mletým bílým pepřem. Podáváme s měsíčky zelené limetky, se zbylými fazolovými klíčky a cibulkou jako oblohou. Na dochucení můžeme použít chilli omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.