Omeleta zapečená s Nivou a kuřecím masem
40 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceMouka polohrubá
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceKečup
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
107 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vařené kuřecí maso nadrobno nakrájíme a krátce osmahneme na pánvi na kousku másla. Přidáme kečup a vše jen prohřejeme. V míse rozkvedláme vejce se smetanou, moukou a solí. Z těsta upečeme na pánvi na oleji postupně 4 omelety. Do středu každé omelety urovnáme pruh připravené náplně a přeložíme obě strany upečeného těsta ke středu. Omelety vložíme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Můžeme podávat s tmavým pečivem a salátem z čerstvé zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.