Omelety plněné zeleninovou nádivkou
70 min.
Ingredience
- 750gramůChřest bílý
- 3litryVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 1lžíceMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 4kusyVejce slepičí
- Nádivka
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůKlobása uzená
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru a necháme okapat. Do mouky po částech vmícháváme mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Mouku s mlékem a žloutky vymícháme do hladkého těsta, do kterého nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků, které zbyly po žloutcích. Žloutky rozšleháme v mléce.
- 2Z těsta, které necháme aspoň 15 minut odpočinout upečeme čtyři omelety, které naplníme nádivkou z chřestu a žampiónů. Omelety s nádivkou podáváme horké.
- 3Nádivka:
- 4Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Klobásu oloupeme a nakrájíme na malé jemné kostičky. Plátky žampiónů orestujeme na másle, přidáme k nim jemné kousky klobásy, smetanu. Podlijeme 3 lžícemi vody a dusíme 10 minut. Směs nakonec zahustíme dvěma lžičkami škrobové moučky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.