Omelety plněné zeleninovou nádivkou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru a necháme okapat. Do mouky po částech vmícháváme mléko, ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Mouku s mlékem a žloutky vymícháme do hladkého těsta, do kterého nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků, které zbyly po žloutcích. Žloutky rozšleháme v mléce.
  • 2
    Z těsta, které necháme aspoň 15 minut odpočinout upečeme čtyři omelety, které naplníme nádivkou z chřestu a žampiónů. Omelety s nádivkou podáváme horké.
  • 3
    Nádivka:
  • 4
    Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Klobásu oloupeme a nakrájíme na malé jemné kostičky. Plátky žampiónů orestujeme na másle, přidáme k nim jemné kousky klobásy, smetanu. Podlijeme 3 lžícemi vody a dusíme 10 minut. Směs nakonec zahustíme dvěma lžičkami škrobové moučky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.