Omelety s chřestem
50 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 1lžičkaSůl
- 8kusůVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 1kusOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2444 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
262 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest svážeme do svazečků a v malém množství vařící osolené vody jej uvaříme doměkka. Po okapání odkrojíme hlavičky, které ponecháme na ozdobu a konce nakrájíme na tenké plátky.
- 2Vejce rozšleháme se solí a mlékem, čtvrtinu směsi nalijeme na pánvičku s rozehřátým olejem, poklademe čtvrtinou nakrájeného chřestu a usmažíme omeletu. Dopečeme ji v troubě nebo pod grilem, přeložíme na půlku a ozdobíme čtvrtinou chřestových hlaviček.
- 3Stejným způsobem připravíme zbylé 3 omelety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.