Omelety s jablky
40 min.
Ingredience
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceCukr krupice
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžícePomerančová kůra
- 0,5lžíceSůl
- 1šálekMouka pšeničná hladká
- 5kusůJablka
- 3lžíceCukr moučkový
- 100gramůDžem meruňkový
- 2kusyCukr skořicový
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
5 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Teplou vodou omyjeme citron a pomeranč. Ovoce osušíme a kůru nastrouháme.
- 2Do mísy nalijeme 5 dl mléka, přidáme 4 žloutky, citronovou a pomerančovou kůru a 0.5 lžíce soli. Směs rozmixujeme a postupně přimícháme přibližně šálek hladké mouky a znovu rozmixujeme dohladka. Těsto by mělo být řidší. Necháme ho chvíli odpočinout.
- 3Mezitím omyjeme a oloupeme jablka, rozkrájíme je, zbavíme jádřinců, pokrájíme na velmi tenké plátky, dáme do mísy, posypeme cukrem a necháme odležet 5-10 minut. Vyšleháme ze 4 bílků tuhý sníh a spolu s jablky přimícháme do těsta.
- 4Na dno rozpálené pánve rozetřeme olej mašlovačkou. Těsto nabereme malou naběračkou, nalijeme na střed a pohybem pánve ho rozlijeme po dně. Pečeme tenké omelety, z každé strany dozlatova.
- 5Omelety potřeme džemem, stočíme je, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.