Omelety s jablky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
5 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Teplou vodou omyjeme citron a pomeranč. Ovoce osušíme a kůru nastrouháme.
  • 2
    Do mísy nalijeme 5 dl mléka, přidáme 4 žloutky, citronovou a pomerančovou kůru a 0.5 lžíce soli. Směs rozmixujeme a postupně přimícháme přibližně šálek hladké mouky a znovu rozmixujeme dohladka. Těsto by mělo být řidší. Necháme ho chvíli odpočinout.
  • 3
    Mezitím omyjeme a oloupeme jablka, rozkrájíme je, zbavíme jádřinců, pokrájíme na velmi tenké plátky, dáme do mísy, posypeme cukrem a necháme odležet 5-10 minut. Vyšleháme ze 4 bílků tuhý sníh a spolu s jablky přimícháme do těsta.
  • 4
    Na dno rozpálené pánve rozetřeme olej mašlovačkou. Těsto nabereme malou naběračkou, nalijeme na střed a pohybem pánve ho rozlijeme po dně. Pečeme tenké omelety, z každé strany dozlatova.
  • 5
    Omelety potřeme džemem, stočíme je, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.