Omelety s květákem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 8kusůVejce slepičí
- 1kusKvěták
- 4lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Po okapání nakrájíme na malé kousky.
- 2Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme květák a lehce osmahneme.
- 3Čtvrtinu směsi rozložíme na vymaštěnou pánvičku, zalijeme dvěma vejci rozšlehanými se solí, upečeme omeletu. Přeložíme ji v půli a ihned podáváme. Stejným způsobem připravíme zbylé tři omelety.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.