Omelety z rýžové mouky
18 min.
Ingredience
- Na potření omelet
- 1,5lžíceDžem dia
- Sníh
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaSirup javorový
- Těsto na omelety
- 5lžicMouka rýžová
- 2špetkyKypřící prášek do pečiva
- 500mililitrůMléko odtučněné
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
375 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme rýžovou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme 2 vejce + 1 žloutek, mléko, vymícháme polořídké těsto a necháme ho několik minut odpočinout.
- 2Mezitím rozehřejeme pánev s nepřilnavým dnem. V pánvi nasucho upečeme postupně 2 omelety. Pečeme je přibližně 1-2 minuty z každé strany dozlatova.
- 3Z bílku si vyšleháme se tuhý sníh, do kterého zašleháme 1 lžičku javorového sirupu. Omelety potřeme dia džemem, přehneme je na polovinu, ozdobíme sněhem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.