Omelety z rýžové mouky

18 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
375 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme rýžovou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme 2 vejce + 1 žloutek, mléko, vymícháme polořídké těsto a necháme ho několik minut odpočinout.
  • 2
    Mezitím rozehřejeme pánev s nepřilnavým dnem. V pánvi nasucho upečeme postupně 2 omelety. Pečeme je přibližně 1-2 minuty z každé strany dozlatova.
  • 3
    Z bílku si vyšleháme se tuhý sníh, do kterého zašleháme 1 lžičku javorového sirupu. Omelety potřeme dia džemem, přehneme je na polovinu, ozdobíme sněhem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.