Opečené tofu s pikantní arašídovou omáčkou

20 min.

Ingredience

    • 6lžicMáslo arašídové
    • 1lžíceOmáčka Shoyu
    • 150mililitrůMléko kokosové
    • 25gramůArašídy
    • 450gramůSýr sójový - Tofu
    • 60gramůProtlak rajčatový
    • 200mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
81 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z tofu vymáčkneme mezi dvěma vrstvami savého kuchyňského papíru co nejvíce tekutiny.
  • 2
    Ve woku rozehřejeme olej na smažení a po částech v něm opékáme kostky tofu ze všech stran dozlatova. Každá dávka se opéká za stálého míchání zhruba 5 minut. Pak tofu vyjmeme a položíme na papírové ubrousky, aby se z něj odsál tuk.
  • 3
    Arašídovou pomazánku s kousky arašídů důkladně rozmícháme se sladkou chilli omáčkou, kokosovým mlékem, rajčatovým protlakem a nahrubo nakrájenými arašídy. Podle potřeby omáčku zředíme trochou vroucí vody.
  • 4
    Kousky tofu rozdělíme do misek, polijeme arašídovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.