Opečenky z mladé špaldy
45 min.
Ingredience
- 50gramůHrozinky
- 4lžíceGrappa
- 70gramůPšenice Špalda
- 240gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 80gramůOřechy lískové
- 4lžíceMouka žitná celozrnná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 6lžicOlej rostlinný
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rozinky naložíme do grappy. Vývar přivedeme k varu a vsypeme do něj špaldový šrot, vaříme asi 15 minut při nízké teplotě. Hotovou kaši necháme trochu vychladnout.
- 2Za stálého míchání přidáme tvaroh, vejce, mleté oříšky, celozrnnou mouku a rozinky s grappou. Necháme odpočívat.
- 3Polovinu oleje rozpálíme s máslem. Do tuku vložíme vždy jednu lžíci směsi a trochu ji zploštíme. Placičky opékáme asi 4-5 minut z každé strany.
- 4Hotové placičky vyjmeme z pánve a necháme v teple. Pro další placičky dáme do pánve zbytek oleje a smažíme stejným způsobem.
- 5Dáme na mísu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.