Opékaná rajčata se smetanou

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme a příčně rozkrojíme na poloviny.
  • 2
    Na oleji na pánvi zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme nakrájená rajčata, osolíme a zapékáme asi 3 minuty.
  • 3
    Potom rajčata obrátíme, podlijeme smetanou a ještě chvíli opékáme. Pánví občas potřeseme, aby se smetana promíchala s rajčatovou šťávou.
  • 4
    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.