Opékaná treska s čatní z manga
40 min.
Ingredience
- 125mililitrůVíno rýžové čínské
- 125mililitrůCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 500gramůTreska aljašská
- 500mililitrůMasový vývar
- 1lžičkaGari
- 2lžíceChutney mangové
- 1lžičkaŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
148 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V misce připravíme marinádu. Promícháme saké, citronovou šťávu, polovinu polévkové lžíce cukru, 2 polévkové lžíce mangového čatní, kávovou lžičku gari, špetku soli. Do vzniklé směsi vložíme opláchnutou a na kostky o hraně asi 1 centimetr nakrájenou rybu. Marinujeme 15 minut.
- 2Připravíme wok, v němž rozehřejeme olej. Vyjmeme rybu z marinády osušíme a opečeme na rozpáleném oleji.
- 3Do marinády, která v misce zbyla, přilijeme masový vývar a promícháme. Vzniklým roztokem zalijeme rybu a počkáme, až omáčka začne vřít. Nakonec směs zahustíme škrobem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.