Opékaná treska s čatní z manga

40 min.

Ingredience

    • 125mililitrůVíno rýžové čínské
    • 125mililitrůCitronová šťáva
    • 1špetkaSůl
    • 500gramůTreska aljašská
    • 500mililitrůMasový vývar
    • 1lžičkaGari
    • 2lžíceChutney mangové
    • 1lžičkaŠkrob jemný kukuřičný gustin
    • 2lžíceOlej slunečnicový
    • 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
148 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce připravíme marinádu. Promícháme saké, citronovou šťávu, polovinu polévkové lžíce cukru, 2 polévkové lžíce mangového čatní, kávovou lžičku gari, špetku soli. Do vzniklé směsi vložíme opláchnutou a na kostky o hraně asi 1 centimetr nakrájenou rybu. Marinujeme 15 minut.
  • 2
    Připravíme wok, v němž rozehřejeme olej. Vyjmeme rybu z marinády osušíme a opečeme na rozpáleném oleji.
  • 3
    Do marinády, která v misce zbyla, přilijeme masový vývar a promícháme. Vzniklým roztokem zalijeme rybu a počkáme, až omáčka začne vřít. Nakonec směs zahustíme škrobem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.