Opékané plněné švestky

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1017 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
51 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
15 g
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle namočíme do horké vody, oloupeme a opražíme na oleji.
  • 2
    Švestky vypeckujeme, naplníme opraženými mandlemi, každou obalíme do plátku slaniny a spojíme párátkem. Zabalené švestky naskládáme na pánev a smažíme do té doby, až je slanina dozlatova a křupavá.
  • 3
    Omáčka: Do hrnce vylijeme červené víno, přidáme rozšlehané povidla a vaříme přibližně 15 minut. Tak dlouho až dosáhneme požadovanou hustotu omáčky. Nakonec dochutíme cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.