Opékané plněné švestky
30 min.
Ingredience
- 0,5kilogramŠvestky sušené
- 200gramůSlanina vepřová
- 200gramůMandle
- 1lžíceCukr krupice
- 200gramůPovidla švestková
- 2decilitryVíno červené
- 0,5litrVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1017 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
51 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
15 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Mandle namočíme do horké vody, oloupeme a opražíme na oleji.
- 2Švestky vypeckujeme, naplníme opraženými mandlemi, každou obalíme do plátku slaniny a spojíme párátkem. Zabalené švestky naskládáme na pánev a smažíme do té doby, až je slanina dozlatova a křupavá.
- 3Omáčka: Do hrnce vylijeme červené víno, přidáme rozšlehané povidla a vaříme přibližně 15 minut. Tak dlouho až dosáhneme požadovanou hustotu omáčky. Nakonec dochutíme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.