Opékaní humři se smetanou

37 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
45 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
105 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé humry - scampi omyjeme, podél hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko a dáme do větší mísy.
  • 2
    Připravíme si marinádu: do misky nalijeme olivový olej, přidáme čerstvě pomletý pepř, med, citrónovou šťávu a javorový sirup.
  • 3
    Malé humry vložíme do misky a promícháme s marinádou. Na 3 hodiny je dáme uležet.
  • 4
    V misce si vyšleháme vejce se solí. Do druhé misky nasypeme hladkou mouku. Omočíme je ve vajíčku, potom je obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) je opečeme z každé strany po 1-2 minutách.
  • 5
    Opečené scampi vložíme do zapékací mísy, posypeme mandlovými lupínky, nastrouhaným sýrem a zalijeme sladkou smetanou. Mísu se scampi vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme. Pečeme na horním roštu při 220°C-225°C přibližně 8-10 minut dozlatova.
  • 6
    Opečené malé humry zdobíme snítkami kopru a hned horké servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.