Opékaní humři se smetanou
37 min.
Ingredience
- 12kusůScampi
- Marináda
- 1decilitrOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceSirup javorový
- Na obalení
- 1kusVejce slepičí
- 3špetkySůl
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej olivový
- 3lžíceMandle plátky
- 4lžíceSýr Čedar
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
45 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
105 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Malé humry - scampi omyjeme, podél hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko a dáme do větší mísy.
- 2Připravíme si marinádu: do misky nalijeme olivový olej, přidáme čerstvě pomletý pepř, med, citrónovou šťávu a javorový sirup.
- 3Malé humry vložíme do misky a promícháme s marinádou. Na 3 hodiny je dáme uležet.
- 4V misce si vyšleháme vejce se solí. Do druhé misky nasypeme hladkou mouku. Omočíme je ve vajíčku, potom je obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji (1 lžíce) je opečeme z každé strany po 1-2 minutách.
- 5Opečené scampi vložíme do zapékací mísy, posypeme mandlovými lupínky, nastrouhaným sýrem a zalijeme sladkou smetanou. Mísu se scampi vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme. Pečeme na horním roštu při 220°C-225°C přibližně 8-10 minut dozlatova.
- 6Opečené malé humry zdobíme snítkami kopru a hned horké servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.