Opékaný kapr
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 2kusyNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKapr obecný
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
833 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce kapra vložíme do misky, pokapeme citronovou šťávou a proložíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí a kořením. Necháme proležet asi 2 hodiny.
- 2Potom odstraníme cibuli a koření, maso osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Porce po obou stranách zvolna opékáme na rozehřátém oleji.
- 3Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.