Opilé špekáčky s chilli papričkou
35 min.
Ingredience
- 8kusůŠpekáčky
- 8kusůChilli paprička
- 2lžíceSádlo škvařené
- 4kusyCibule
- 220mililitrůKečup
- 1,5lžíceHořčice plnotučná
- 3špetkySůl
- 1kusPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 8plátkůChléb samožitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
64 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné cibule rozkrojíme a pokrájíme na tenké plátky. Z omytých chilli papriček odřízneme stopky. Špekáčku podélně nakrojíme a do každého vložíme chilli papričku.
- 2Ve velké hluboké pánvi na rozehřátém chutném sádle zpěníme cibuli. Poté k ní přimícháme kečup, hořčici, směs dochutíme solí, na cibuli poklademe špekáčky, zalijeme je černým pivem a pomalu je vaříme do doby, až se cibule rozvaří a vzniklá šťáva se zredukuje minimálně na polovinu, bude hustá a pomalu se začne smažit.
- 3Na talíře každému položíme 2 špekáčky s cibulí i šťávou a hned teplé je servírujeme s čerstvým tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.