Opilé švestky s vanilkovým krémem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
443 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu cinzano s džusem a švestkami. Na mírném ohni povaříme asi 40min, dokud švestky nezměknou. Poté je vyjmeme a sirup odložíme stranou.
  • 2
    Mezitím smícháme mléko, strouhaný muškátový oříšek, rozpůlený vyškrábnutý vanilkový lusk i se semínky a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme cca 15min stát. Vanilkový lusk vyjmeme, hrnec zakryjeme poklicí.
  • 3
    V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, dáme do horké vodní lázně a postupně vmícháme svařené mléko. Za stálého míchání zahříváme dokud krém nezhoustne. Poté mísu vyjmeme a krém propasírujeme přes síto.
  • 4
    Švestky rozdělíme do misek, zalijeme sirupem a podáváme s vanilkovým krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.