Opilé švestky s vanilkovým krémem
65 min.
Ingredience
- 400mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůCinzano bianco
- 200mililitrůDžus jahodový
- 2lžičkyMuškátový oříšek
- 1kusVanilkový lusk
- 3lžíceCukr krupice
- 8kusůŠvestky
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
443 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu cinzano s džusem a švestkami. Na mírném ohni povaříme asi 40min, dokud švestky nezměknou. Poté je vyjmeme a sirup odložíme stranou.
- 2Mezitím smícháme mléko, strouhaný muškátový oříšek, rozpůlený vyškrábnutý vanilkový lusk i se semínky a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme cca 15min stát. Vanilkový lusk vyjmeme, hrnec zakryjeme poklicí.
- 3V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, dáme do horké vodní lázně a postupně vmícháme svařené mléko. Za stálého míchání zahříváme dokud krém nezhoustne. Poté mísu vyjmeme a krém propasírujeme přes síto.
- 4Švestky rozdělíme do misek, zalijeme sirupem a podáváme s vanilkovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.