Opilý králík
55 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 3kusyBobkový list
- 3gramyMuškátový květ
- 4gramyNové koření celé
- 5gramůKmín celý
- 10gramůCitronová kůra
- 40gramůCitronová šťáva
- 250mililitrůPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 250mililitrůVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůCukr krupice
- 800gramůKrálík
- 6kusůPepř černý celý
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
26 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, doložíme bobkové listy, trochu muškátového květu, pepř, nové koření, kmín a citronovou kůru.
- 2Na ochucenou cibuli položíme opepřeného a osoleného králíka, pomalu dusíme. Poté přilijeme pivo a vodu. Uděláme světlou máslovou jíšku, kterou následně zahustíme šťávu z masa, vložíme cukr s citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.