Opilý plantain
35 min.
Ingredience
- 3kusyBanány
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceRum
- 1kusPomeranče
- 1lžičkaSkořice mletá
- 50gramůCukr třtinový
- 50gramůMandle
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Plantainy oloupeme a rozřízneme podélně napůl. Vložíme do mělké zapékací nádoby, poklademe plátky másla, polijeme rumem a pomerančovou šťávou.
- 2V míse smícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, skořici a surový cukr. Směsí zasypeme plantainy. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, až plantainy změknou a cukr se rozpustí. Lupínky mandlí opražíme nasucho v pánvi se silným dnem.
- 3Plantainy podáváme v miskách, polité omáčkou a posypané opraženými mandlemi. Zvlášť můžeme podávát s créme fraiche nebo smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.