Ořech srnčí s bylinkami
60 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí maso
- 1kusPetržel - nať
- 200gramůSlanina vepřová
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůZvěřinový vývar
- 1kusTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Maso a bylinky omyjeme. Maso osolíme, opepříme, poklademe bylinkami, obalíme slaninou a stáhneme nití.
- 2Rozehřejeme polovinu másla a maso zprudka opečeme. Následně vložíme do pekáčku a necháme péct 20 minut při 180°C, podléváme zvěřinovým vývarem.
- 3Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Šťávu propasírujeme přes síto a přilijeme zbytek zvěřinového vývaru.
- 4Necháme povařit, přidáme zbytek másla a ochutíme.
- 5Podáváme nakrájené na plátky nejlépe s bramborovými noky nebo knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.