Ořechová bábovka s čokoládou
70 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 170gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusCukr vanilka
- 5kusůVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 450gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůOřechy vlašské
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 80gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1150g másla, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme část mouky, přilijeme mléko a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, zbylou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a mleté ořechy.
- 2Část těsta vlijeme do větší bábovkové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Přidáme zbylé těsto promíchané s nastrouhanou čokoládou.
- 3Bábovku pečeme v dobře vyhřáté troubě, po chvíli příkon tepla snížíme a bábovku zvolna dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.