Ořechová bábovka s čokoládou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    150g másla, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme část mouky, přilijeme mléko a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, zbylou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a mleté ořechy.
  • 2
    Část těsta vlijeme do větší bábovkové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Přidáme zbylé těsto promíchané s nastrouhanou čokoládou.
  • 3
    Bábovku pečeme v dobře vyhřáté troubě, po chvíli příkon tepla snížíme a bábovku zvolna dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.