Ořechová buchta
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžíceSirup javorový
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1lžíceTuk
- 0,5šálekCukr moučkový
- 0,5šálekMouka polohrubá
- 0,5šálekOřechy vlašské
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
1 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Nejprve troubu předehřejeme na 180°C, poté tukem vymažeme plech na pečení.
- 2V hrnci na mírném plameni rozpustíme cukr s máslem a necháme mírně vystydnout, přimícháme jedno vejce, vanilkový extrakt, sůl, mouku a muškátový oříšek.
- 3Vzniklou směs rozprostřeme na plech.
- 4V míse ušleháme bílek, sůl, javorový sirup a moučkový cukr, jen lehce promícháme s ořechy.
- 5Hotovou směs natřeme na těsto.
- 6Pečeme 15 minut. Krájíme a podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.