Ořechová buchta s rozinkami
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůCukr krupice
- 750gramůMouka polohrubá
- 250mililitrůOlej slunečnicový
- 120gramůRozinky tmavé
- 120gramůOřechy lískové
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 250mililitrůMléko polotučné
- 20gramůCitronová kůra
- 25gramůTuk
- 30gramůStrouhanka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
4 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme cukr, mouku, rozinky, drcené ořechy, kypřicí prášek, vanilkový cukr, strouhanou citronovou kůru, přidáme vejce, přilijeme olej, mléko a vypracujeme těsto.
- 2Formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 35 - 40 minut.
- 3Buchtu necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.