Ořechové bajgli
100 min.
Ingredience
- Na náplň
- 0,5kilogramOřechy vlašské
- 0,5kilogramCukr krupice
- 30gramůČokoláda hořká
- 500gramůHrozinky
- 150gramůDatle
- 100gramůMarmeláda meruňková
- 300gramůJablka
- 1decilitrMléko polotučné
- 1decilitrDžus pomerančový
- 1kusCukr vanilka
- Na těsto
- 300gramůMáslo čerstvé
- 7kusůVaječný žloutek slepičí
- 0,5gramCukr krupice
- 1decilitrMléko polotučné
- 25gramůDroždí
- 5gramůSůl
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
193 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Přísady na náplň posekáme nadrobno, smícháme dohromady, propracujeme a zakryté necháme hodinu rozležet.
- 2Mezitím připravíme těsto: máslo utřeme s cukrem do pěny, za stálého šlehání vmícháme postupně žloutky. Droždí rozpustíme v teplém mléce a přidáme k máslové směsi. Postupně vpracujeme mouku, lžičku soli a uhněteme tuhé těsto, které necháme půl hodiny kynout. Z těsta vyválíme 5 přiměřeně silných placek, které vydatně potřeme ořechovou náplní. Stočíme do rolády, potřeme ušlehaným vejcem, propícháme vidličkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.