Ořechové bajgli

100 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
193 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přísady na náplň posekáme nadrobno, smícháme dohromady, propracujeme a zakryté necháme hodinu rozležet.
  • 2
    Mezitím připravíme těsto: máslo utřeme s cukrem do pěny, za stálého šlehání vmícháme postupně žloutky. Droždí rozpustíme v teplém mléce a přidáme k máslové směsi. Postupně vpracujeme mouku, lžičku soli a uhněteme tuhé těsto, které necháme půl hodiny kynout. Z těsta vyválíme 5 přiměřeně silných placek, které vydatně potřeme ořechovou náplní. Stočíme do rolády, potřeme ušlehaným vejcem, propícháme vidličkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.